Jen Kamel_Sezaryen Sonrası Vajinal Doğum (SSVD) güvenli bir seçenektir.

“VBAC Facts (SSVD Gerçekleri), insanlara bir seçeneklerinin olduğunu gösteriyor.”

Birçok ebeveyn, SSVD gibi bir seçeneklerinin olduğunun farkında değildir. Asıl önemli olan şey, tekrarlayan sezaryenin veya SSVD’nin veya farklı seçeneklerin yol açabileceği farklı riskleri anlamak ve SİZİN için en iyi olacak seçeneğin farkında olmaktır. Bu röportaj sayesinde, ne gibi sorular sorabileceğinizi, neler öğrenebileceğinizi ve nasıl bilgiye dayalı seçimler yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

About the speaker

VBAC Facts’ın kurucusu olan Jen Kamel, SSVD’a dayalı kanıtlar hakkında daha çok bilgiye sahip olmaları için dünya çapında binlerce doğum uzmanı ve ebeveyne yardımcı olmuştur. Her insanın, SSVD yapma hakkının olduğuna inanmaktadır. Amacı ise, bu düşüncesini, Amerika ve tüm dünyada hayata geçirmektir.

Kadınlar, doğdukları andan itibaren anne olmak için yetiştirilmektedir. Oynamaları için ellerine, araba yerine, bebek veriliyor. Yapabilecekleri en iyi şeyin, bir başkası için kendilerini feda etmek olduğunu dinleyerek büyüyorlar. Ve kendi ihtiyaçlarını, isteklerini, sağlıklarını ve bedenlerini ikinci planda tutmaya itiliyorlar. Tıbbi sistem içerisinde kendi çocuklarına sahip oldukları zamana gidelim şimdi de. Sevip, güvendikleri ve saygı duydukları kişiler, artık çok eskilerde kalan “En önemlisi, sağlıklı bir bebeğe sahip olmaktır” değişini tekrarladıkça, bu sözler, sürekli annelerin kulaklarında çınlar. Fakat sağlıklı bir ebeveynin ne kadar önemli olduğu, bu mesajda vurgulanmamaktadır. Ve bebeğin iyiliği için saygı barındıran bir tıbbi bakım kavramının mümkün olmadığı gösterilmektedir. Fakat gerçek şu ki, kendimize hedef alacağımız şeyler, sağlıklı bebekler, sağlıklı ebeveynler ve saygılı bir ortamda gerçekleştirilen doğum deneyimleri olmalıdır.”

 

Subscribe to our newsletter to receive updates on Videos

Please enter a valid email address.
Please check the required field.
Something went wrong. Please check your entries and try again.