Απρίλιος 2017, Μήνας Ευαισθητοποίησης για την Καισαρική Τομή

Cyprus emblem MoH logo

Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και την Υψηλή Προστασία της Πρώτης Κυρίας, κ. Άντρης Αναστασιάδη, συζύγου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

SUPPORTED BY:

Logo_Breastfeeding
english logo (1)
CYNMA EM LOGO

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑΝ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΤΟΜΗ.

ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ, ΤΗΝ ΗΠΙΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΚΕΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ

Θα διατεθούν για σχετικές ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης, σεμινάρια, διαλέξεις και πιστημονικά τεκμηριωμένες περιγεννητικές πληροφορίες.

ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ! 

Διαβάστε τα φυλλάδια και την ιστοσελίδα μας για πληροφορίες σχετικά με την εκστρατεία και την καισαρική τομή. Μιλήστε με τους φίλους και την οικογένειά σας για αυτά που μάθατε.

Αγοράστε λαχνούς από οποιοδήποτε υποκατάστημα Mothercare ή κάντε μια εισφορά μέσω της ιστοσελίδας μας.

Στόχοι

  • Να αναγνωρίσουμε τη δύναμη των γυναικών που έχουν κάνει καισαρική τομή και να τους παρέχουμε υποστήριξη.
    Να παρέχουμε επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία σχετικά με την καισαρική τομή, καθώς και να βελτιώσουμε την υγεία μητέρας και παιδιού αποτρέποντας αχρείαστες καισαρικές τομές.
    Να προωθήσουμε καλύτερα επίπεδα ιατρικής φροντίδας και περισσότερες επιλογές κατά τον τοκετό. Να προωθήσουμε τον Φυσικό Τοκετό, την Ήπια Καισαρική, καθώς και τον Φυσιολογικό Τοκετό Μετά Από Καισαρική (VBAC).
4154099868_f8bb2cc2cf_o

Όταν γέννησα τον γιο μου φυσιολογικά μετά από καισαρική τομή, έμαθα να παραδίνομαι, να βρίσκομαι σε επαφή με το μωρό μου. Αποκαταστάθηκεη πίστη μου στο σώμα μου και στον φυσικό τοκετό. Η απέραντη ευτυχία που ένιωσα αμέσως μόλις γεννήθηκε ο γιος μου μπορεί να περιγραφεί μόνο ως πραγματική και απόλυτη αγάπη για τους πάντες και τα πάντα...

Μετά από μία πολύ τραυματική εμπειρία τοκετού τον Αύγουστο του 2014, που κατέληξε σε επείγουσα καισαρική τομή, αποφάσισα ότι ήθελα να κάνω ό,τι μπορούσα, ώστε όλες οι γυναίκες να νιώθουν ενδυναμωμένες και ικανές σε αυτή την τόσο σημαντική στιγμή της ζωής τους.

Εκδηλώσεις και ΜΜΕ

RAFFLE DRAW POSTER

Κλήρωση (λαχειοφόρος αγορά) από τις 3 ως τις 27 Απριλίου.

Οι λαχνοί θα διατίθενται σε όλα τα υποκαταστήματα Mothercare παγκυπρίως.

 

Λίστα με τα δώρα της κλήρωσης

Όροι και προϋποθέσεις της κλήρωσης

Συχνές ερωτήσεις (FAQ)

ΝΙΚΥΤΥΣ

Τα δωρεάν ενημερωτικά φυλλάδια μπορείτε να βρείτε σε όλα τα υποκαταστήματα Mothercare παγκυπρίως.

Βιβλιογραφικές αναφορές

Δήλωση αποποίησης ευθύνης: το φυλλάδιο αυτό είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Συζητήστε τις επιλογές σας με τον/τη γυναικολόγο σας.

Infographic GK P2
Infographic GK P1

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

 

Συνεντεύξεις, παρουσιάσεις, άρθρα στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τις εφημερίδες

Πρωταθλήτρια η Κύπρος στις καισαρικές τομές 

Επιλεγμένες παρουσιάσεις στα ΜΜΕ από προηγούμενές μας εκδηλώσεις

Άρθρο της Cyprus Mail για τον Birth Forward

Για συνεντεύξεις και σχολιασμό παρακαλώ επικοινωνήστε με την Εκπρόσωπο Τύπου Ιόλη Ορφανίδη (ioli@birthforward.com, 00357 99361863).

 

Χρήσιμα άρθρα

Κατευθυντήριες γραμμές NICE

https://www.nice.org.uk/guidance/cg132/chapter/1-Guidance#procedural-aspects-of-cs,

(το αρκτικόλεξο NICE σημαίνει National Institute for Health and Care Excellence, Διεθνές Ινστιτούτο για την Υγεία και την Κλινική Αριστεία. Πρόκειται για έναν ανεξάρτητο οργανισμό, τον οποίο ίδρυσε η κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας το 1999. Ο Οργανισμός NICE αποφασίζει ποια φάρμακα και ποιες θεραπείες θα διατίθενται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγλλίας και της Ουαλίας. Εκδίδουν ιατρικές κατευθυντήριες γραμμές και συμβουλές για την υγεία, τη δημόσια υγεία και τους κοινωνικούς λειτουργούς, βασισμένοι σε επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία και έρευνες)

Ιατρικές κατευθυντήριες γραμμές του Εθνικού Συστήματος Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου: http://www.nhs.uk/Conditions/Caesarean-section/Pages/Introduction.aspx

Παρουσίαση από το Βασιλικό Κολέγιο Γυναικολόγων και Μαιευτήρων: https://www.rcog.org.uk/

Microbirth

Το “Microbirth” είναι ένα 60λεπτο ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει την τελευταία επιστημονική έρευνα σχετικά με το τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια του τοκετού σε επίπεδο μικροσκοπίου.

Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την τελευταία επιστημονική έρευνα γύρω από τον καλύτερο δυνατό τρόπο ενίσχυσης του μικροβιώματος του νεογέννητου, ώστε να χτίσει ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτή η τελευταίας τεχνολογίας επιστήμη ενέχει τη δυνατότητα όχι μόνο βελτίωσης της υγείας των παιδιών για όλη τη διάρκεια της ζωής τους, αλλά και για τις επόμενες γενιές. Για να παρακολουθήσετε την ταινία Microbirth, πατήστε εδώ.

 

Εκστρατεία για τον Φυσικό Τοκετό από το Βασιλικό Κολέγιο Μαιών και Μαιευτών

www.rcmnormalbirth.org.uk

Χορηγοί

Χορηγοί σε είδος

Contact Us

If you would like to know more about our work or would like our help in sourcing information please contact us using the form below.